16. kesäkuuta 2010

Pizzaa!

Oman maun mukaisen pitsapohjaohjeen löytäminen vei multa muutaman pitsan verran aikaa. Nyt olen kuitenkin löytänyt reseptin, jolla pohjasta tulee sopivan kuohkea ja hyvänmakuinen. Pohjan tekemisessä tärkeää on kohotus. En monestikaan jaksa kohottaa taikinaa kovin kauaa, mutta eilen kohotin pitsapohjaa n. 30 minuuttia ja se kannatti, sillä pohjasta tuli parempi kuin koskaan aiemmin. Helpottaakseni taikinan kaulitsemista, laitoin pöydälle muutaman tipan vettä, jolloin leivinpaperi pysyy kätevästi paikallaan.

Pitsapohja:

2,5 dl vettä
2 tl kuivahiivaa
½ tl suolaa
n. 6 dl venhäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä



















Täyte:


1 prk tomaattipyrettä
1 valkosipulin kynsi
1 pss kinkkukuutioita
1,5 persikkaa
1 tomaatti
9 siivua kevyt meetvurstia
n. 200g juustoraastetta

Eli liota hiiva lämpimään veteen, lisää suola ja jauhot sekä lopuksi oliiviöljy. Alusta taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Kaulitse taikina leivinpaperin päälle pellille. Levitä tomattipyree pohjalle. Kuutioi persikat, tomaatti ja meetvurstisiivut ja lisää pohjalle. Lisää lopuksi juusto pitsan päälle. Paista 250C n. 15 minuuttia.

Pizza ennen paistamista...



















...ja valmis pizza :)

3 kommenttia:

  1. nam hyvän näköstä, mäkin haluun 8)

    VastaaPoista
  2. Testasin tämän reseptin juuri äsken ja tulin siihen tulokseen että paras pitsapohja IKINÄ! Pohjasta tuli mukavan rapsakka kun esipaistoi 15min pelkästään tomaattipyreen kanssa. Sen jälkeen kaikkine täytteineen ja uudestaan uuniin 20 minuutiksi. Sain kehuja mieheltäni että oli tähän asti paras pitsapohja. Kiitos siitä sinulle!:)

    VastaaPoista