17. kesäkuuta 2010

Wokki

Wokki on nopeaa ja helppoa arkiruokaa, sillä sen valmistamiseen menee ainoastaan noin 15 minuuttia. Wokit ovat melko tuore tulokas mun ruokamenussa, sillä olen vasta viime vuosina alkanut kiinnostua myös itämaisesta keittiöstä. Nyt olen pari kertaa tehnyt wokkia riisinuudeleista, jotka ovat ehdottomasti suosikkinuudeleitani, suosittelen kaikille! Ja riisinuudelit ovat gluteenittomia, joten ne sopivat myös keliaakikolle.

Edelleenkin tykkään syödä wokkini melko miedosti maustettuna, tosin meillä wokkia useammin tekee poikaystäväni ja hän tykkää laittaa mm. chiliä ja muita mausteita aika reilulla kädellä. Tässä kuitenkin minun tekemä miedompi wokki :)


Kanawokki:
300 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita
½ pss itämaisia wokvihanneksia (Rainbow)
n. ½ pss riisinuudeleita
3 rkl makeaa chilikastikettaa
½ tl suolaa

Ruskista kanasuikaleita wokkipannussa tai kyllä tavallinen paistokasarikin käy, kunhan pannussa on sen verran reunoja, että siihen mahtuu koko wokki. Lisää wokvihannekset pannuun ja kypsennä 7 minuuttia. Kiehauta kattilassa pieni määrä vettä ja laita riisinuudelit pehmenemään kuumaan veteen noin kahdeksi minuutiksi. Mausta wokki suolalla ja makealla chilikastikkeella. Kun kanat ja vihannekset ovat kypsiä, lisää pehmentyneet riisinuudelit pannuun, sekoita ja wokki on valmis!


6 kommenttia:

  1. Innostuin siitä Markun tekemästä niin piti ihan ostaa aineet :P tosin ei oo pannua :S

    VastaaPoista
  2. Jee! Ei haittaa mitään vaikkei oo wokkipannua, ei meilläkään toi oo ollu kauaa, eli onnistuu ihan hyvin myös normaalissa pannussa :)

    VastaaPoista
  3. mun nuudelit meni mössöks :( ei ollu ton näköstä ehkä..

    VastaaPoista
  4. no keitit niitä varmaan sit liian kauan, ne ei oikeesti tarvii melkein muuta kun että ne kastuu kuumassa vedessä.. eli minuutia tai kaks riittää! :)

    VastaaPoista
  5. sen ei siis tarviis es kiehua niinkö? vaan lämmin/kuuma vesi :)

    VastaaPoista
  6. joo ei tarvii, ne pehmenee tosi nopeasti kuumassa vedessä :)

    VastaaPoista