30. heinäkuuta 2010

Sitruunainen mansikkakääretorttu

Poikaystävän sukulaisia liehittelin tällä tortulla muutama viikko sitten :) Hyvää oli!

Kääretorttu:

4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl venhäjauhoja
0,7 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe ja lisää varovasti sekoittaen munasokerivaahdon sekaan. Paista 225C uunin keskiosassa n. 7 minuuttia. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille heti paistamisen jälkeen ja ota toinen leivinpaperi irti paistetusta tortusta. Anna jäähtyä ja tee sillä aikaa täyte.

Täyte:

2 dl kermaa
1 prk sitruunarahkaa
½ litraa mansikoita
0,25 dl sokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka ja sokeri. Pilko mansikat kuutioiksi. Levitä täyte jäähtyneelle torttulevylle. Kieritä rullalle pitkältä sivulta alkaen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti