13. heinäkuuta 2010

Suklaakakku kahvipöytään

Leivoin viime viikolla suklaakakun, kun muutamia kavereita oli tulossa kahville. Olen tehnyt tätä kakkua muutaman kerran aiemminkin ja huomannut sen, että erityisen tärkeää valmistuksessa on sekoitus. Muista siis sekoittaa kaikki aineet tasaiseksi, niin kakusta tulee kuohkea ja se paistuu hyvin.

Tumma suklaakakku:

125g margariinia
1 dl vehnäjauhoja
2 ½ dl sokeria
½ perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
4 rkl leivontakaakaota
½ tl leivinjauhetta
3 munaa

Pinnalle:
kookoshiutaleita

Voitele piirakkavuoka. Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Sekoita sillä välin kaikki kuivat aineet keskenään. Vatkaa munia kevyesti. Lisää kuivien aineiden joukkoon jäähtynyt rasva. Sekoita rasva ja kuivat aineet tasaiseksi massaksi ennen kuin lisää munat. Lopuksi lisää munat ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja ripottele päälle kookoshiutaleita. Paista uunin keskiosassa 175C n. 30 minuuttia. Tarjoa hyvän kahvin kanssa.

2 kommenttia: