11. tammikuuta 2011

Tomaattinen katkarapukasari

Sunnuntai-iltana kokkailtiin poikaystävän kanssa ruokaa katkaravuista. Taas kerran ruoka valmistui nopeasti ja helposti, oli hyvää ja sitä riitti vielä seuraavana päivänä pienet annokset lounaaksi. Lisukkeeksi keitettiin tummaa riisiä ja seuraavana päivänä nuudeleita.

Välillä en voi muuta kuin ihmetellä, kun ihmiset valittaa, ettei heillä ole aikaa tehdä ruokaa tai, että se on niin kauhean hankalaa ja monimutkaista. Ei ole! Samassa ajassa kuin kiireinen "en-jaksa/ehdi-kokata"-ihminen paistaa pakastepitsaa uunissa tai melkein samassa ajassa kuin kiireinen ihminen lämmittää einesateriaa mikrossa, valmistuu todella monet helpot, nopeat ja ennen kaikkea maukkaat itsetehdyt ruoat. Kaikkea ei tarvitse alkaa vääntää alusta asti, kun nykyisin kaupasta saa vaikka mitä kätevää, mutta kannattaisi miettiä sen kiireen keskellä, ei niinkään ruoanlaiton monimutkaisuutta, vaan omaa asennetta kokkaamiseen. Pienellä vaivalla tulee parempaa ruokaa ja itselle parempi mieli :) Tämänkin ruoan valmistamiseen meni vain noin 15-20 minuuttia.

Tomaattinen katkarapukasari:

1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
500 g tomaattimurskaa
1 rkl kuivattua tilliä
valkopippuria
suolaa
chiliä
2 dl ruokakermaa
180 g pakastekatkarapuja

Kuori ja pilko sipulit. Kuullota niitä pannussa tilkassa rypsiöljyä. Lisää tomaattimurska ja mausta kastike tillillä, valkopippurilla, chilillä ja tarvittaessa suolalla. Lisää lopuksi ruokakerma ja katkaravut. Kiehauta ja tarjoa keitetyn riisin tai nuudeleiden kanssa.























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti