22. maaliskuuta 2011

Chili con carne

Koulussa inhosin Chili con carnea. Yök! Miksi jauhelihakastike on pilattu pavuilla? Ja miksi jauhelihakastikkeen kanssa tarjotaan riisiä? Toinen yök -riisi siis. En tiedä, mikä on kääntänyt pääni tämän ruoan suhteen, ehkä se lukiossa jo maistui vähän paremmalta kuin yläasteella.

Jostain kumman syystä aloin kuitenkin jossain vaiheessa tykätä niistä pavuistakin. Riisi ei edelleenkään ole mun lemppari, mutta hyvien kastikkeiden kanssa se menee. Vuosi sitten kirjastosta tarttui mukaani Sami Garamin Kokkaa vartissa-keittokirja. Siltä löytyi myös hyvä chili con carnen ohje ja siitä lähtien se on pyörinyt mun ruokalistoilla.

Joten tässä siis teille muillekin, jotka olette päässeet yli kouluruokatraumoista :)

Chili con carne:

400 g nautasikajauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 rkl paprikajauhetta
chilijauhetta oman maun mukaan
1 tlk tomaattimurskaa
2 lihaliemikuutiota
1 tlk papuja suolaliemessä

Kuori ja kuutioi sipulit. Ruskista jauheliha paistinpannussa. Kuullota myös sipulit. Lisää paprikajauhe ja chilijauhe. Kaada sekaan myös tomaattimurska ja lisää lihaliemikuutiot. Anna hautua vartti ja lisää sitten pavut liemineen. Hauduta vielä hetki ja tarjoa sitten keitetyn riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti