4. marraskuuta 2011

Persikka-kanakastike

Joitakin vuosia sitten kanakastikkeet ja hunajamarinadit alkoivat tulla korvista ulos, kun niitä tarjottiin koulussa ja kotona. Tästä yliannostuksesta onkin jäänyt vähän sellainen olo, ettei minkään sortin kanakastike innosta. Kanaa kuitenkin syödään meillä viikoittain ja kehittelin mielessäni tällaisen reseptin, joka olikin tosi onnistunut :)

Persikka-kanakastike:

1 rkl Flora Culinesse kasviöljyvalmistetta
300 g maustamattomia kanasuikaleita
½ tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
2 valkosipulinkynttä puristettuna
1 säilykepersikka
2 dl ruokakermaa
½ kanaliemikuutio

Kuumenna rasva pannussa ja ruskista kanasuikaleet kauniin värisiksi. Mausta suolalla ja paprikajauheella. Purista joukkoon valkosipulinkynnet. Kuullota hetki ja lisää joukkoon kuutioitu persikka. Lisää lopuksi ruokakerma ja kanaliemikuutio ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen hetki. Tarjoa keitetyn basmatiriisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti