2. joulukuuta 2011

Ärrimurrin jauhelihakrepit

Tänään on ollu ihan tyhmä ärrimurri-kiukkupäivä. Lounasaikaan rauhotuin kuitenkin hetkeks ja innostuin Kodin Kuvalehden kreppireseptistä. Lähikaupasta kävin hakemassa paketin Koskenlaskijaa ja pari tomaattia, muuten aineet löytykin jo omista kaapeista. Siinä se kiukku kivasti laantuu, kun hakkaa eka sipulia ja tomaattia kuutioiks ja sitten paistelee lättyjä ja kattelee, että minkälaisia kuvioita niihin muodostuu. Täytteestä tuli ihanan pehmoisen makuinen, joten sekin oli ihan hyvää lääkettä tällä tuliselle skorpionille tänään :) Alkuperäinen resepti Kodin Kuvalehdestä 21/2011 s. 110, itse tein muutamia muutoksia siihen mausteiden suhteen.



















Koskenlaskijalla maustetut jauhelihakrepit:


5 dl maitoa
2½ dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
2 kananmunaa
rasvaa paistamiseen

Mittaa kulhoon maito ja sekoita joukkoon jauhot ja suola. Riko viimeiseksi kananmunat, näin estät taikinan paakkuuntumisen. Sekoita ja anna turvota noin 30 minuuttia ennen paistamista. Paista taikinasta isoja lettuja.



















Täyte:


1 punasipuli
2 tomaattia
400 g jauhelihaa
mustapippuria
oreganoa
paprikamaustetta
½ pkt (125 g) Koskenlaskija-sulatejuustoa



















Kuutioi sipuli ja tomaatit. Ruskista jauhelihaa pannussa, lisää sipulit ja paista hetki. Mausta mustapippurilla, oreganolla ja paprikajauheella. Pilko sulatejuustokuutioiksi. Lisää jauhelihan joukkoon tomaatit ja sulatejuusto. Siirrä täyte toiselle levylle hautumaan siksi aikaa, kun paistat letut.

Levitä paistetulle letulle täytettä ja kääri kreppirullalle. Nauti raikkaan salaatin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti