13. tammikuuta 2012

Intialainen kukkakaaliporkkanagratiini

Lihanton tammikuu jatkuu ja nyt kokeilin tällaista gratinoitua kasvisruokaa aasialaisin maustein. Se olikin oikein positiivinen yllätys, miten hyvää siitä tuli. Ensi kerralla laittaisin ehkä vielä vähän runsaammalla kädellä chilitahnaa, mutta muuten toimi kyllä tosi hyvin!

Intialainen kukkakaaliporkkanagratiini:

400 g kukkakaalia
2 porkkanaa
2 dl kookosmaitoa
½ tl currya
1 tl sambal oelek-chilitahnaa
1 tl maissitärkkelystä
50 g juustoraastetta

Pese kukkakaali ja paloittele se kukinnoiksi .Kuori porkkanat ja leikkaa niistä ohuita suikaleita pitkittäin. Keitä kasviksia suolavedessä 5 minuuttia. Voitele uuni vuoka ja kaada valutetut kasvikset siihen. Mittaa kattilaan kookosmaito ja mausteet. Kuumenna sekoittaen. Sekoita maissitärkkelys pieneen määrään kylmää vettä ja sekoita kookosmaidon sekaan. Lisää lopuksi puolet juustoraasteesta ja kaada saostunut seos kasvisten päälle. Ripottele pinnalle vielä juustoraaste ja kuorruta uunissa 225C asteessa noin 15 minuuttia. Tarjoa keitetyn basmatiriisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti