26. heinäkuuta 2012

Possupihvit ja bataattitikut


Marinointi on hyvä tapa saada lihaan kunnolla makua. Muutaman tunnin marinointi maustaa lihaa, mutta yli vuorokauden kestävä öljypohjainen marinadi myös antaa myös mureutta. Yleensä olen herännyt ruuanlaittoon vasta myöhään ja ehtinyt marinoimaan pihvejä vaan muutaman tunnin, mutta tällä kertaa tein marinadin jo edellisenä iltana. Lisäksi otin lihat lämpemenään pöydälle tunniksi ennen paistamista. Eli vuorokauden marinointi + lämpimät lihat = hyvät pihvit.

Pihvien kaveriksi tein herkullisia bataattitikkuja. Uunissa paahdettuna kaikki juurekset ja kasvikset saavat ihanan maun. Vähän öljyä ja haluamiaan mausteita ja yrttejä ja se on siinä. Helppoa ja hyvää. Tämänkään ateriaan valmistamiseen ei varmaan mennyt yli puolta tuntia.




















Marinadi possulle (300 g):

1-2 valkosipulinkynttä
3 rkl soijaa
3 rkl öljyä
ripaus chiliä
1 tl hunajaa
reilusti pippurisekoitusta myllystä
ripaus suolaa

Kuori valkosipulit ja leikkaa muutamaan osaan. Sekoita kaikki aineet keskenään ja kaada lihojen päälle pakastuspussiin. Purista pussista ilma pois ja sulje pussi. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään muutama tunti, mieluiten yön yli.

Pyyhi ylimääräinen maridani pois ja paista öljyssä kuumalla pannulla muutama minuutti puoleltaan, kunnes pihvit ovat kypsiä.


Bataattitikut:

2 bataattia
4 rkl rypsiöljyä
1 tl merisuolaa
ripaus chiliä
reilusti mustapippuria
2 valkosipulin kynttä
oreganoa

Kuori bataatit ja leikkaa ne sormen paksuisiksi tikuiksi. Kaada uunivuokaan öljy, merisuola, chilijauhe ja reilusti mustapippuria. Kääntele batattitikkuja öljyssä. Kypsennä uunissa 250C asteessa 10 minuuttia. Ota vuoka uunista ja purista joukkoon valkosipulin kynnet. Ripottele mukaan myös oreganoa. Sekoita ja paista vielä 5-10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti