3. marraskuuta 2012

Tonnikalapastavuoka

Tässä maukas, uunissa makuja kerännyt tonnikalapastavuoka. Tumma pasta, tonnikala ja seurana tarjoiltava raejuusto sisältävät paljon proteiinia, josta saa hyvää energiaa arkeen. Teen yleensä kerran viikossa jonkun tällaisen laatikkoruoan, josta riittää useammaksi päiväksi ruokaa. Sitä on helppo lämmittää töiden jälkeen kotona, kun työpäivän jälkeen ei aina riitä energiaa ruoanlaittoon.  


Tonnikalapastavuoka:

4-5 dl keltaista kukkamakaronia tai muuta tummaa pastaa
2 pientä sipulia
1 valkosipulin kynsi
1 rkl rypsiöljyä
2 prk tonnikalaa paloina vedessä
1 prk tomaattipyreetä
2 dl ruokakermaa
1 kalaliemikuutio
n. 1 dl emmental-juustoraastetta

Keitä pastaa 5 minuuttia. Kuori ja pilko sipulit. Kuumenna öljy pannussa ja kuullosta sipuleita hetki. Valuta tonnikalasta vesi ja lisää pannuun tonnikalat, tomaattipyree, ruokakerma sekä kalaliemikuutio. Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti. Sekoita lopuksi juustoraaste kastikkeen sekaan. Voitele uunivuoka. Kaada joukkoon valutetut pasta sekä tonnikalakastike ja sekoita ne keskenään. Ripottele pinnalle vielä juustoraastetta. Paista 200C asteessa 25-30 minuuttia. Tarjoa raikkaan salaatin ja raejuuston kanssa.

 P.S. Skorpionin keittiössä on myös Facebookissa. Tykätkää!





2 kommenttia:

  1. Nam, en ole aikoihin syönyt tonnikalapastaa tai uuniruokaa tonnikalalla. Pitääpä laittaa ensi viikon ruokalistalle, juuri tuon raejuuston kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon ihan innostunu raejuustosta viime viikkoina! Se on niin hyvää :) Ja hyvää tuli tästä tonnikalapastavuoaskin :)

      Poista