6. joulukuuta 2012

Sitruunaiset broilerifileet ja paprika-cheddarkastike

Olimme kutsuneet viime lauantaina lounas- ja kahvivieraita, joten koko aamun vierähtikin keittiössä. Lounaaksi kokeilin uutta broilerireseptiä ja juustokastiketta, joiden reseptit löysin Yhteishyvän sivuilta

Sitruunaiset broilerifileet:
 
6 maustamatonta broilerin rintafileetä
½ sitruuna
1 tl suolaa
1 kananmuna
1 dl korppujauhoja
½ tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
½ tl jauhettua valkopippuria

paistamiseen rypsiölyjä

Ota broilerifileet pöydälle lämpenemään ½ tuntia ennen valmistusta. Raasta kulhoon puolikkaan sitruunan kuori ja purista joukkoon mehu. Lisää teelusikallinen suolaa ja kierittele fileet seoksessa. Riko toiselle lautaselle kananmuna ja laita toiselle korppujauhot sekä mausteet. Pyöritä sitruunaiset fileet seuraavaksi kananmunassa ja viimeiseksi korppujauho-mausteseoksessa. Paista fileisiin pannulla väri ja siirrä sitten uunivuokaan. Paista fileitä uunin 200C asteessa noin 35 minuttia. Sillä aikaa, kun broilerit ovat uunissa, voit valmistaa kastikkeen. 

Paprika-cheddarkastike:

1 rkl rypsiöljyä
1 pieni sipuli
½ suippopaprika
2-2½ dl maitoa
200 g cheddar-sulatejuustoa
jauhettua muskottipähkinää
chilijauhetta
paprikajauhetta
suolaa
1 rkl maizenaa
tilkka kylmää vettä

Kuutioi sipuli ja paprika. Kuullota niitä öljyssä teflonkattilassa. Lisää joukkoon maito ja pieninä paloita cheddar-juusto. Sekoita koko ajan, ettei kastike pääse palamaan pohjaan. Mausta muskottipähkinällä, chili- ja paprikajauheilla sekä suolalla. Kuumenna kiehuvaksi. Sekoita maizena tilkkaan kylmää vettä ja lisää kastikkeen joukkoon. Anna kastikkeen kuplahtaa muutaman kerran ja nosta sitten pois liedeltä. Tarjoa broilerifileiden kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti