11. huhtikuuta 2013

Nakki-pastagratiini

Kuten edellisessä postauksessa totesin, olen löytänyt hyviä arkiruokareseptejä huhtikuun ruokalehdistä. Tämä nakki-pastagratiini on mukailtu RuokaPirkka-lehdestä. Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin maustettua pastakastiketta, mutta vaihdoin sen ihan puhtaaseen paseerattuun tomattiin, jota maustoin mieleni mukaan paprika- ja chilijauheilla. Juuston määrää vähensin myös puoleen, eli jos tykkää juustoisemmasta niin voi lisätä enemmän raastetta kananmunien joukkoon.

Arkena on kätevää tehdä joku tällainen laatikkoruoka, josta riittää useammaksi päiväksi ruokaa. Sitä voi ottaa lounaaksi töihin tai lämmittää seuraavana iltana, eikä tarvitse joka päivä heilua keittiössä hellan edessä.

Nakki-pastagratiini:

250 g fusilli-pastaa
300 g HK Aito nakkeja
1 punainen suippopaprika
1 sipuli
1 rkl rypsiöljyä
reilusti paprikajauhetta
mustapippuria myllystä
½ tl suolaa
ripaus chilijauhetta
500 g paseerattua tomaattia
2 kanamunaa
75 g emmental-juustoraastetta

Keitä pasta melkein kypsäksi. Voitele uunivuoka ja kaada valutettu pasta vuokaan. Pilko nakit, kuutioi sipuli ja paprika. Ruskista nakkeja öljyssä pannussa. Kun nakit ovat saaneet väriä, lisää joukkoon paprika- ja sipulikuutiot. Kypsennä hetki. Lisää mausteet ja paseerattu tomaatti. Kaada kastike pastan joukkon ja sekoita. Riko kulhoon kaksi kananmunaa ja sekoita joukkoon juustoraaste. Levitä juustokuorrute pastan päälle. Paista uunissa 200 C 15-20 minuuttia, kunnes juustokuorrute on sulanut ja saanut kauniin värin pintaansa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti