24. syyskuuta 2013

Aurinkokuivattu tomaatti-muffinssit

Suolaisia muffinsseja on tullut tehtyä aiemminkin. Ne ovat niin herkullisia ja helppoja valmistaa. Nämäkin pyöräytin yksi ilta puolessa tunnissa. Suolaiset muffinssit maistuvat myös seuraavana päivänä vaikka työpaikan kahvitauolla välipalaksi :) 

Makuvaihtoehtoja riittää lukemattomia - vain mielikuvitus on rajana. Aiemmin Skorpionin keittiössä ovat maistuneet kinkku-cheddarmuffinssit sekä pepperoni-muffinssit. Tällä kertaa laitoin suolaisiin muffinsseihin aurinkokuivattuja tomaatteja, persiljaa ja emmental-juustoa. 

Onko siellä ruudun toisella puolella leivottu suolaisia muffinsseja? Jos niin, millä täytteillä? 

Aurinkokuivattu tomaatti-muffinssit:

4 dl Myllärin Luomu vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
½ tl paprikajauhetta
½ dl persiljaa
100 g aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina
125 g emmental-raastetta
½ dl auringonkukkaöljyä (tomaateista)
2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa

Sekoita leivinjauhe ja mausteet vehnäjauhojen joukkoon. Silppua persilja ja kuutioi aurinkokuivatut tomaatit ja lisää ne taikinaan. Lisää myös emmental-raastetta, auringonkukkaöljyä tomaattipurkista, ruokakerma ja kananmunat. Sekoita taikina tasaiseksi. Voitele muffinssipelti ja jaa taikina 12 vuokaan. Paista 225C asteessa 12-15 minuuttia.



10 kommenttia:

  1. Namm! Eipä kyllä ole tullut tehtyä suolaisia muffineja! Täytyy ehkä ostaa tollanen muffarivuoka ja ruveta hommiin, sen verran helpolta ja hyvältä vaikuttaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liputan ehdottomasti muffinssivuoan puolesta. Se tekee leipomisesta niin helppoa ja sillä tulee paljon paremman näköisiä muffinsseja kuin paperivuoissa :) Suolaiset muffinssit ovat helppoa välipalaa siinä missä voileivät tai muut sellaiset :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Eikö? :) Muffinssipellin ansioista ne paistuvat nätisti ja kohoavat kivasti. Aurinkokuivatuista tomaateista ja paprikajauheesta tulee kaunis, oranssi väri :)

      Poista
  3. Tuli taas nälkä kuin näin nämä :D näyttää todella hyvältä. On muuten täydellistä piknik-ruokaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puolituntia, niin muffinssit on jo ulos uunista! Eli ei muuta kuin leipomaan :) Tosiaan hyvä idea myös piknikille :)

      Poista
  4. Tämäntyyppisiä oon joskus tehnytkin ja ovat kyllä ihania! Muistaakseni käytin kans tuoretta basilikaa tomaatin kaverina :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Basilika olisi ollut vielä klassisempi yhdistelmä aurinkokuivatun tomaatin kanssa :) Tuoretta persiljaa oli jääkaapissa valmiina, joten käytin sen lopun. Suolaiset muffinssit ovat uusi suosikkileivonnaiseni, kun suolaisia puhutaan. Toinen on erilaiset piirakat, kuten blogista voi huomata ;)

      Poista
  5. Mä niin rakastan aurinkokuivattuja tomaatteja. Noi ei voi olla ku hyviä! Ja kiitti muistutuksesta, mä olen aivan turhaan tapellu paperisten muffinivuokien kanssa. Vuokaostoksille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kuule, niin monet kerrat olen muka vääntänyt paremman ja paremman muffinssitaikinan, että tulisi nättejä isoja muffinsseja silloin, kun käytin vielä paperivuokia. Ei se koskaan ole taikinasta ollut kiinni näköjään, sillä pellin kanssa ihan sama mitä sinne laittaa, niin aina tulee kauniita leivonnaisia uunista ulos :)

      Poista