27. syyskuuta 2013

Chili-tonnikalapiirakka

Niin ne reseptit kiertää taas :) Bongasin tämän ohjeen Elämää Koivurannassa-blogista, vaikkakin alkuperäinen resepti löytyy Kaakao kermavaahdolla-blogista. Itse lisäsin pohjaan ruisjauhoja, kun totesin sen paprika-fetapiirakan kohdalla niin hyvänmakuiseksi pohjaksi. Tonnikalapiirakkaa en muistaakseni ole tehnyt sitten ala-asteen kotsan tuntien, joten jo oli aikakin :)

Tämä oli erityisesti avomieheni mieleen, sillä chili-tonnikalassa oli reilusti potkua. Omasta mielestäni tästä tuli oikein hyvä, arkinen piirakka, jota kelpasi ottaa töihinkin lounasevääksi. Raikkaan vihersalaatin kanssa toimi hyvin.

Chili-tonnikalapiirakka:

Pohja:
100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 dl vettä
½ tl suolaa

Täyte:
1 prk chili-tonnikalaa
1 pieni keltainen paprika
10 cm pätkä purjoa
1 prk kermaviiliä
1-2 dl emmental-raastetta
1 kananmuna

Nypi voi ja jauhot murumaiseksi taikinaksi. Lisää joukkoon suola ja vesi. Painele taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 10 minuuttia 200C asteisessa uunissa.

Leikkaa paprika ja purjo pieniksi kuutioksi. Valuta tonnikalasta öljy ja hienonna purkissa mausteena olevat chilit pieneksi silpuksi. Levitä paprikat, purjot ja tonnikalat chileineen esipaistetun piirakkapohjan päälle. Sekoita kermaviilin joukkoon juustoraaste ja kananmuna. Levitä seos piirakan päälle.

Paista uunissa 200C asteessa 25 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua. Tarjoile salaatin kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti