13. syyskuuta 2013

Kermainen lohisalaatti

Melkoista haipakkaa on ollut viime viikot, mutta onneksi olen ehtinyt järjestää hieman aikaa ruoanlaitolle ja leipomiselle. Viime viikolla selailin uutta Lohta arkeen ja juhlaan-kirjaa, jonka voitin tyrniä ja tyrskyjä-blogin arvonnasta. Ensivilkaisulta bongasin tämän reseptin testattavaksi, mutta kirjassa näytti kyllä olevan monta muutakin kivankuuloista ohjetta.

Sovelsin hieman reseptin määriä ja hyvä niin, koska melko ison salaatin sain tästä puolikkaallakin ohjeella. Ainiin, vaihdoin graavilohen kylmäsavuloheen omien mieltymysteni mukaan. Avomieheni kanssa oli todettiin molemmat, että salattia täytyy kokeilla myös lämminsavulohi-versiona.

Kermainen lohisalaatti:

250 g pennepastaa
1 ruukku jääsalaattia
1 pieni omena
½ dl tilliä pilkottuna
½ dl ruohosipuli pilkottuna
200-300 g kylmäsavulohta palana
2 dl creme fraichea
½-1 rkl Dijon-sinappia
suolaa
mustapippuria myllystä
tilliä ja ruohosipulia koristeeksi

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi. Huuhtele pasta kylmällä vedellä, valuta ja anna jäähtyä. Revi pesty salaatti tarjoilukulhoon ja kuutioi omena. Kotimaisia omenoita ei tarvitse edes kuoria. Lisää joukkoon pilkottu tilli ja ruohosipuli. Leikkaa kylmäsavulohi kuutioiksi, sekoita salaattipohjan joukkoon kalat, pasta sekä creme fraiche. Mausta Dijon-sinapilla, suolalla ja pippurilla. Koristelu tuoreella tillillä ja ruohosipulilla.







4 kommenttia:

  1. Näyttää hyvältä! Ja taitaa olla helppo myös tehdä :)

    VastaaPoista
  2. Onpas kiva että heti on kirjasta löytynyt kokattavaa :) herkulta näyttää, nyt voin minäkin testaila kirjan reseptiä ;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tarvinnut kauaa selata kirjaa, kun löytyi mieluisia reseptejä :) Tämä oli kyllä oikein kelpo ohje, voin suositella :)

      Poista