20. lokakuuta 2013

Granaattiomenarahka

Tämän päivän fitness- ja terveysbuumi nostaa jalustalle milloin minkäkin raaka-aineen, joka on nyt superhot ja kannattaa syödä, että pysyy kunnossa, näyttää kauniilta ja estää sairastumasta johonkin kamalaan tautiin tai puutostilaan. Avokado, superfoodit, marjat, kookosrasva ja mitä näitä nyt on... ovat tämän hetken must. Uutisia, artikkeleita, postauksia ja juttuja riittää tuutin täydeltä. Onhan se ymmärrettävää, kun kaikki haluavat #stayfit #eathealthy #eatclean #workhard ja niin edelleen ;) Vai olenkohan viettänyt liikaa aikaa Instagramissa?

Tällä viikolla jouduin yhden tällaisen kirjoituksen uhriksi, joka tällä kertaa ylisti granaattiomenan terveysvaikutuksia. Infoähkystä johtuen en muista enää, mitä ne terveysvaikutukset olivat, mutta mieleen jäi, että tätä pitää ehdottomasti saada. Suuntasin heti töiden jälkeen kauppaan ja poimin kaupan hyllyltä kaksi viimeistä granaattiomenaa. Joku muunkin oli näköjään ollut terveyspommiostoksilla.

Tänään sitten sotkin keittiön valkeat kaakelit granaattiomenamehuun ja pirskauttelin kirpeät siemenet pois kuorestaan. Omaksi yllätyksekseni sotkua oli yllättävän vähän, sillä olen kuullut, että granaattiomenakäsittelyn jälkeen keittiö näyttää - no siltä kuin granaatti olisi räjähtänyt siellä :) Onneksi ei sentään... 

Vinoilut sikseen..Tässä terveellinen herkku granaattiomenasta ja rahkasta kookossokerilla maustettuna. Nam!

Granaattiomenarahka:

2 granaattiomenaa
2 dl turkkilaista jogurttia
250 g rasvatonta maitorahkaa
3 rkl kookossokeria
1 tl vaniljasokeria

Leikkaa granaattiomenoista kruunu pois ja viillä kuoreen 4-5 viiltoa navasta napaan. Laita omenat 10 minuutiksi kulhoon kylmään veteen likoamaan. Riko omenat veden alla lohkoiksi ja purista siemenet ulos kuorista. Siemenet uppoavat kulhon pohjalle ja kuoret ja sisälmykset nousevat pintaan. Siivilöi kuoret roskiin ja huuhtele siemenet. 

Sekoita kulhossa turkkilainen jogurtti, maitorahka ja sokerit. Lisää suurin osa granaattiomenan siemenistä. Annostele jälkiruokakulhoihin ja koristele lopuilla siemenillä.




2 kommenttia:

  1. Granaattiomena onkin ihan tuntematon hedelmä minulle. Pitäisi kyllä maistaa sitä! Itsekin lukenut joka paikasta sen terveysvaikutuksista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin oli mullekin, mutta nytpähän on testattu. Kuoriminen on tosiaan vähän vaivanloista, mutta ihan hauskaa puuhaa. Siemenet on tosi kirpeitä, vähän niinkuin punaviinimarjat :) Jogurtin seassa ajattelin vielä kokeilla toisella kertaa.

      Poista