4. tammikuuta 2014

Ruskakeitto

Tämän ohjeen nappasin Lapin lihan poro-ohjevihkosesta, joka tarttui kauppareissulta mukaan. Tietysti reseptiä piti vähän käpälöidä, mutta se nyt ei ole mitään uutta :) Mielestäni tästä tuli oikein maukas porokeitto, joka lämmittää harmaana talvipäivänä. Tulis nyt pakkasta ja lunta Helsinkiinkin, niin päästäis vähän talvisempiin tunnelmiin :)

Ruskakeitto:

2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
1 l lihalientä
30 g tomaattipyreetä
150 g savupororouhetta
200 g savuporotuorejuustoa
mustapippuria
persiljaa

Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon vehnäjauhot. Kypsennä hetki ja ala sitten lisätä lihalientä muutamassa erässä. Kuumenna liemi kiehuvaksi. Lisää tomaattipyree, savupororouhe ja tuorejuusto. Mausta mustapippurilla. Anna kiehua hetki. Koristele valmiit keittoannokset persiljalla.


2 kommenttia:

  1. Ruskakeitto on hyvä keitto ja se on tullut tutuksi duunissakin. Duunis väsättiin tätä mutta kirkkaalla liemellä ja lihanpaloilla. Sun versio vaikuttaa myös maukkaalta :) talvea odotellessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä herkullista :) Ruskakeitto ei ole itselleni tuttu entuudestaan, mutta ohjevihkosessa ollut resepti vaikutti hyvältä, niin kokeilin. Alkuperäisessä ohjeessa laitettiin kermaa, mutta minä korvasin sen savuporojuustolla :)

      Poista