25. tammikuuta 2014

Täysjyväiset banaani-kaakaomuffinssit

Tammikuu on pyörähtänyt hyvin käyntiin, sillä Skorpionin keittiössä on syöty entistä terveellisemmin ja herkuttelut on jätetty vähemmälle. Ehkä siksi blogin puolella onkin ollut hiljaisempaa, mutta tilanne tulee varmasti korjaantumaan, kun saan taas bloggailuun lisää inspiraatiota :)

Herkuttelussakin voi tehdä parempi valintoja ja, kun muistaa syödä kohtuudella, niin se ei kaada muuten terveellistä ruokavaliota. Myllärin Luomun inspiroivin leipoja-kisa jatkuu edelleen ja tammikuun teemana on "terveellistä ja maukasta täysjyvästä". Viikonlopun herkutteluhetkiä varten ajattelinkin leipoa täysjyväisiä banaani-kaakaomuffinsseja. Koko pellillistä ei tarvitse huitaista napaansa kerralla, vaan osan muffinsseista voi pakastaa seuraavia herkkuhetkiä varten.

Ensimmäistä kertaa käytin leivonnassa paljon puhuttua kookosöljyä, jonka terveysvaikutuksista ollaan montaa mieltä. Yleensä käytän leivonnassa aina voita, mutta kokeilin nyt kookosöljyä, kun sitä kaapissa sattui olemaan. Itsekään en ole täysin selvillä siitä, onko se nyt parempi vai pahempi valinta, mutta ainakin se on puhdas luomutuote ja se antoi näihin muffinsseihin hyvän, pehmeän maun.

Täysjyväiset banaani-kaakaomuffinssit:

2 kananmunaa
1 dl fariinisokeria
1 dl Myllärin Luomu kaurahiutaleita
3 dl Myllärin Luomu täysjyvävehnäjauhoja
2 rkl leivontakaakaota
3 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
1 dl kylmäpuristettua luomu kookosöljyä
2 banaania
1 ½ dl rasvatonta maitoa

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja fariinisokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään kaurahiutaleet, täysjyvävehnäjauhot, kaakao, leivinjauhe ja kardemumma. Lisää puuhaarukalla sekoittaen taikinan joukkoon. Jos kookosöljy on kiinteässä muodossa (alle +25C asteessa), sulata öljy vesihauteessa. Muussaa kaksi banaania soseeksi. Lisää taikinaan vuorotellen juoksevaa kookosöljyä, banaanisosetta ja maitoa. Voitele muffinssipelti kookosöljyllä ja jaa taikina vuokiin. Paista 200C asteessa 20 minuuttia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti