11. toukokuuta 2014

Karamellisoitua lanttua

Kuolasin Maistuis varmaan sullekin!-blogissa karamellisoituja lanttukuutioita niin, että piti lopulta tehdä niitä itsekin. Syötiin pitkästä aikaa lauantai-iltana pihvejä maustevoilla ja niiden lisukkeeksi paistelin lanttukuutioita. Lisuke valmistui nopeasti ja maistui ihanalta. Pitäisikin syödä lanttua useammin, kun se on niin herkullinen juures.

Karamellisoitua lanttua:

1 lanttu
1 rkl voita
2-3 rkl siirappia
½ tl suolaa
mustapippuria myllystä

Leikkaa lanttu pieniksi kuutioiksi. Sulata pannulla voi ja paista lanttukuutioita, kunnes ne ovat pehmenneet ja saaneet väriä. Lisää lopuksi loraus siirappia oman maun mukaan ja paista lanttukuutioita, kunnes ne karamellisoituvat. Mausta suolalla ja mustapippurilla.


2 kommenttia:

  1. Kiva, kun kokeilit.:) Minä olen lanttua syönyt tähän tapaan pienestä pitäen, ja aina tykännyt. Miehelle nämä eivät olleet ennestään tuttuja, kun yhdessä alettiin olemaan, mutta nykyään melkein pyytääkin tekemään, jos viime kerrasta on liian pitkä aika.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulle on aina maistunut lanttulaatikko, mutta vasta viime vuosina olen opetellut syömään lanttua esim. uunissa paahdettuna ja nyt näin. On hyvää! :)

      Poista