2. elokuuta 2014

Purjomuhennos

Näillä helteillä kokkausinto on ollut aika minimissä, kun ilman kuumaa keittiötäkin meillä on "nautittu" +30C lämmöstä sisällä. Siksi ruokalistalla on ollut salaatteja tai muita nopeasti valmistuvia ruokia, joiden valmistaminen ei vaadi hellan edessä hikoilua.

Tänään paistoin meille lounaaksi lohta ja hauduttelin toisella pannulla samaan aikaan purjomuhennosta, jonka reseptin löysin Mustikkasuun blogista. Toiseksi lisukkeeksi keitin porkkanasiivuja, jotka pyörittelin vielä lopuksi parmesaanissa. Vartissa valmista ja sitten nautitaan :) Mitä teillä on kokkailtu näillä helteillä?

Purjomuhennos:

1 purjo
nokare voita
loraus rypsiöljyä
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl ruokakermaa
1 dl maitoa
ripaus suolaa
mustapippuria
tuoretta ruohosipulia

Leikkaa purjo pieniksi kuutioiksi. Huuhtele kuutiot siivilässä ja valuta. Kuullota purjokuutioita voi-öljyseoksessa, kunnes ne ovat pehmenneet. Ripottele päälle vehnäjauhot ja anna niiden kypsyä hetki. Lisää purkki ruokakermaa ja desi maitoa. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna hautua 10 minuuttia. Sekoita lopuksi joukkoon vielä tuoretta ruohosipulia silputtuna. Tarjoa paistetun lohen kera.

2 kommenttia:

  1. Meilläkin salaatti on tehnyt kauppansa! Grilli on myös tosi easy näillä keleillä: lohta, kanaa ja possua. Uusin herkku on grillattu paprika! Niin ja oon ihan koukussa kreikkalaiseen jogurttiin :) tuota muhennosta täytyy testata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Grilli ois tosiaan ihana näillä säillä - niin helppoa kesäruokaa :) Harmi ettei me voida grillata kerrostalon parvekkeella.

      Poista